COM-Zeeland Roadshow  –   “On the road again…”

Zaterdag 3 september weer vroeg van onder de vette lappen om tijdig aan te kunnen treden op de Markt in Terneuzen. Terneuzen stond in de teken van “Victory Day”. Victory Day is een particulier initiatief van een lokale kroegbaas, die tot doel heeft om de bevrijding van Terneuzen te herdenken (20 september 1944) en de vrijheid zoals we deze kennen te vieren. Vandaar dat COM-Zeeland Roadshow is gevraagd haar bijdrage te leveren door “acte de présence” te geven. Het moet gezegd, de reputatie van COM-Zeeland Roadshow snelt ons vooruit!

Bij aankomst op de Markt, blijkt elke keer weer dat we steeds meer vierkante meters nodig hebben om al het moois wat “de baas” te bieden had, ten toon te stellen. De (poppen)collectie blijft zich maar uitbreiden en de displays worden steeds mooier. Eenmaal alles uitgestald, dienden de eerste “slachtoffers” zich (al dan niet vrijwillig verplicht) aan om zich op traditionele wijze te laten camoufleren en werd het steeds drukker rond ons bivak.

Tijdens het officiële herdenkingsmoment werd door een veteraan de “Act of Remembrance” vertolkt:

They shall grow not old, as we that are left grow old
Age shall not weary them, nor the years condemn.
At the going down of the sun and in the morning
We will remember them.

 

De ceremonie werd afgesloten met het blazen van The Last Post door Dennis, waarna 1 minuut stilte in acht werd genomen. Na het commando “Doorgaan”, werden de festiviteiten hervat.

Op deze dag kwamen veel oud-mariniers uit Zeeuws-Vlaanderen onze stand bezoeken. Een goede PR.

Overall kunnen we spreken van een prachtig evenement waarbij onze aanwezigheid zeer wel gewaardeerd werd, hetgeen tot uitdrukking kwam in een dankwoord van een door emoties overladen initiatiefnemer. De tweede editie van de Victory Day staat inmiddels gepland op 2 september 2023!

Speciaal woord van dank aan Dennis en Jeroen voor alle geleverde inspanningen rondom de COM-Zeeland Roadshow!